26.01.2020

Depremde hayatını kaybedenler için hatimler okundu

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen 6.8  şiddetinde yaşanan deprem sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız için hatimler okundu.

Diyarbakır ili Çermik ve Ergani ilçe müftülükleri, "Sınırlar farklı olsa da gönüller bir" başlığı  altında hatim kampanyası başlatarak kısa sürede ülkenin dört bir yanına ulaşarak onlarca hatimin okunmasına öncülük ettiler.

Okunan hatimler için ikindi namazını müteakiben Ergani İlçe müftülüğüne bağlı Merkez Cami-i Kebir’de hatim programı düzenlendi. Namazın ardından İlçe Müftüsü Muhsin Demirel’in yaptığı hatim duası ile deprem de hayatını kaybenlerin ruhlarına bağışlandı. Düzenlenen programa, vatandaşlar ve din görevlileri yoğun katılım gösterdi.

Bizlerde elim deprem sonucu yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah dan rahmet ve yakınlarına sabrı cemil, Yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.