06.12.2019

İLÇEMİZ GÜRÜZ MAHALLESİNDE CAMİİ AÇILIŞ COŞKUSU

İLÇEMİZ GÜRÜZ MAHALLESİNDE YAPIMI TAMAMLANAN GÜRÜZ CAMİİ AÇILDI

İlçemiz Gürüz Mahallesinde inşaası tamamlanan Caminin açılışını gerçekleştirmek için İl Müftümüz Sayın Yavuz Selim KARABAYIR ilçemize ziyaretlerde ve temaslarda  bulundu.

1964 yılında inşa edilen eski caminin nufüs yoğunluğunun artmasıyla ihtiyaca cevap veremeği mahallemizde 01/05/2017 tarihinde eski cami yıkılarak yenisinin inşaatına başlandı. 375 motorum alanına inşaa edilen ve külliye tarzında tasarlanan  camimizin müştemilatında cami lojmanı ve bayanlara yönelik Kur'an Kursu da bulunmaktadır.  Tasarımında moder dokunuşları sergilemenin yanında tarihi çizgileride barındıran camimizin, bölgemizdeki diğer yerleşim yerlerinde inşaa edilecek camiler için  örnek nitelikte olacağını belirtmek isteriz.

Yöre halkının destekleriyle iki yıla yayın bir süredir inşası devam eden İlçemiz Gürüz mahallesinde bulunan Müftülüğümüze bağlı Gürüz Mahallesi Camii inşası tamamlanmış olup, 06/12/2019 tarihinde Cuma namazından önce açılışı yapılarak ibadete açıldı. Katılımın yoğun olduğu açılış programına; İl Müftümüz Sayın Yavuz Selim KARABAYIR’ın yanısıra ,    İlçe Kaymakamımız Sayın Nazlı DEMİR, Diyarbakır Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sayın Mustafa BAŞOĞLU, Diyarbakır İl Jandarma komutanı Tuğgeneral Sayın Mustafa ERDEM, Çermik İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı  Sayın  Ahmet SEYHUN, Çermik Belediye Başkanı Sayın Şehmus KARAMEHMETOĞLU , Çermik İlçe Müftümüz  Sayın İsmail KARACAN, Çüngüş ilçe Müftümüz Sayın Ali BAHADIR ve ilçemizde görevli diğer kurum  amirleri ile yöre halkı katıldı.  Yoğun ilgi altında açılış konuşmasını ve duasını yapan İl Müftümüz Sayın KARABAYIR,   ibadethanelerin inşasının önemine değinerek, cami yapında emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür etti.  İl Müftümüz Sayın KARABAYIR, konuşmalarında sahabe hayatından kesitler sunarak günün anlam ve önemini vurguladı. Açılışın Cuma gününe isabet etmesi vesilesiyle açılışı yapılan camimizde İl Müftümüz  Sayın KARABAYIR Cuma hutbesini irat ederek Cuma namazını kıldırdı. Hutbesinde Sayın KARABAYIR; birlik ve beraberliğimize vurgu yaparak, caminin birleştirici yönünü ele aldı.    Kılınan Cuma namazına müteakip  davetlilere yemek ikramından yapıldı. Akabinde açılışı yapılan camimizde “sakalı şerif ziyareti” icra edilerek,  “sakal-ı Şerif” davetlilerin ziyaretine sunuldu. Hatıra fotoğrafının çekimi ile tebrik ve teşekkürlerin ardından program sona erdi.

Programın ardından İl Müftümüz Sayın KARABAYIR,  İlçe Müftümüz Sayın KARACAN ve cami İmam-Hatibi Mehmet Nuri ÖZTÜRK hocamızdan cami ile alakalı bilgiler edindi. Cami ve müştemilatında incelemelerede bulunan İl Müftümüz Sayın KARABAYIR İlçemiz merkezinde Müftülüğümüze bağlı Kız Kur'an Kursumuzun açılışına katılmak üzere Gürüz Mahallemizden ayrıldı.

Bizler de Çermik İlçe  Müftülüğü olarak Gürüz Mahallesi Camimizin inşaasında emeği geçen tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.