28.11.2019

İlçe Müftümüz Sayın İsmail KARACAN İHL Öğrencilerine Konferans Verdi

İlçe Müftümüz İsmail KARACAN Çermik AİHL M. Emin ER Pansiyonunda “Hz. Peygamber ve Gençlik Bağlamında Gençlik ve Sorumluluk Bilinci” Adlı Bir Konferans Verdi.

Şüphesiz biz emaneti göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar onu yüklenmek istemediler, ondan çekindiler. Onu insan Yüklendi. Çünkü o çok zalimdir, çok cahildir. (Ahzâb / 72)

Bir gün Abdullah b. Abbas Hz. Peygamberle aynı binekte yolculuk yaparken, Hz. Peygamber ona şöyle demişti;
Delikanlı! Sana bazı şeyler öğreteceğim. Allah’ı gözet ki Allah’ta seni gözetsin. Allah’ı gözet ki Allah’ı (daima) yanında bulasın. Bir şey istediğinde Allah’tan iste! Yardıma muhtaç olduğunda Allah’tan yardım dile! Şunu bil ki bütün insanlar sana fayda vermek için toplansa Allah’ın takdiri dışında sana fayda veremezler. Ve yine bütün insanlar sana zarar vermek için toplansa Allah’ın takdiri dışında sana hiçbir şeyde zarar veremezler. Bu konuda kalemler kaldırılmış (karar verilmiş), sayfalar kurumuştur (hüküm kesinleşmiştir). [İbn Hanbel, 1. 293; Tirmizî sıfatü’l-kıyame 59]

İlçe Müftümüz sayın İsmail KARACAN Çermik Anadolu İmam Hatip Lisesi M. Emin ER pansiyonunda verdiği; ‘Hz. Peygamber ve Gençlik Bağlamında Gençlik ve Sorumluluk Bilinci’ adlı konferansta, gençlerin Allah’a karşı sorumluluklarını hatırlatarak, sorumluluklarımızdan söz etti.

İnsanın değerine vurgu yapan sayın KARACAN, sorumluluğumuz ve yaratılış gayemize de değinerek şunları söyledi;
“Allah’a karşı sorumluluğumuz, Peygamber’e karşı sorumluluğumuz, ailemize karşı sorumluluğumuz ve vatanımıza, milletimize tüm insanlığa karşı sorumluluğumuz olmak üzere dört farklı başlık altında sorumluluklarımızın olduğunu” dile getirdi.