21.03.2016

Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışması Konulu Program düzenlendi

Diyarbakır İl Müftülügü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Kadınlar Günü münasebetiyle "Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışması" konulu bir program düzenledi. Sunuculuğunu Esra KADİROĞLU'nun yaptığı program, Gülten GÜMÜŞ ANDİÇ'in gönülleri tenvir eden Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve ardından İl Müftü Yardımcısı Abdullah IŞIK günün anlam ve önemine binaen kısa bir açılış konuşması yaptı. Program, slayt gösterisinin ardından Mardin İl Müftü Yardımcısı Şadiye YILMAZ'ın "Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışması" konulu konferansıyla devam etti. Mardin İl Müftü Yardımcısı Şadiye YILMAZ, konuşmasını hanım sahabelerin hayatlarından kesitlerle noktaladı. Asr-ı Saadet ilahi korusunun coşkulu ilahileri programdaki konukları mest ederken son olarak ta Mahperi HOCAOĞLU'nun okuduğu duygu yüklü şiiri "Kördüğüm" ile program son buldu. Program sonrası İl Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Fatime KARTI tarafından Mardin İl Müftü Yardımcısı Şadiye YILMAZ'a hediye takdim edildi.