05.05.2017

Diyarbakır İl Müftülüğü Yeni Hizmet Binasına Taşındı.

Diyarbakır İl Müftülüğü Yeni Hizmet Binası hummalı bir çalışmanın ardından tamamlanarak hizmet vermeye başladı.

Dsi Bölge Müdürlüğünden Devir Alınan ve Tadilatı Yapılan Diyarbakır İl Müftülüğü binası aylardır devam eden hummalı çalışmanın ardından tamamlandı.

Çarşamba Günü itibariyle yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlayan Diyarbakır İl Müftülüğü ‘nün resmi açılışının 20 Mayıs ta olacağı ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ’in katılımı ile yapılacağı açıklandı.

İl Müftülüğü binası Merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi’nde Sümer Park Karşısı Aile Sosyal Politikalar İl Müdürülüğü Bitişiğinde Hizmet vermeye başladı. Bina içerisinde Konferans salonu, Hizmet büroları, Aile irşat bürosu, Kütüphane, Hac kayıt bürosu, Yayınevi, otopark, ve yemekhane bulunuyor.

Yeni hizmet binaları ile ilgili olarak Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İŞLİYEN, yeni binalarına yerleşme sürecinin devam ettiğini belirterek, yeni Müftülük binasının Diyarbakır’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Amacımız bu mekânlardan insanımıza ulaşmaktır”

Binaların ve mekânların önemli olduğunu belirten İŞLİYEN, ama asıl önemli olanın mekânlardan insanlara ulaşılması olduğunun altını çizerek, “Binamız Eski yapı olmasına rağmen tadilattan Sonra güzel bir bina oldu dedi. Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez’e teşekkür ediyoruz. Binanın Tadilatı aşamasında ve tamamlanması ile yakından ilgilendiler. Milletimizin manevi değerlerimize verdiği öneme yakışır bir bina oldu. Amacımız bundan sonra insanımıza manevi bir ışık ulaştırabilmektir. Bu güzel binalarda hizmetlerimizi zenginleştirebilmek tir. İnşallah bunun içinde bütün görevli arkadaşlarımız el ve gönül birliği içerisinde halkımızın da destekleriyle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

Yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlayan İl Müftülüğü ‘nün resmi açılışının 20 Mayısta yapılacağını belirten Burhan İŞLİYEN, açılış programının, yapımı tamamlanan Camilerimizin ve Kur’an kurslarının açılışı ile beraber toplu bir açılış şeklinde yapılacağını söyledi..