14.12.2016

İstanbul'daki Saldırıda Hayatlarını Kaybeden Şehitlerimiz İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Caminde, İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Şehitlerimiz İçin öğle namazına müteakip gıyabi cenaze Namazı kılındı.

Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camisi'nde, öğle namazı sonrası Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İŞLİYEN, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İŞLİYEN'in saldırıda Şehit düşenler için dua etti, ardından cenaze namazına geçildi.

Namaza katılan Sivil Toplum Kuruluşları adına Gönül Köprüsü Başkanı Ali Serdar Tuncer yaptığı açıklamada, terör saldırısını kınadıklarını, belirterek, şehitlere rahmet, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulundu.

Saldırının ülkedeki milyonlarca vatandaşın birliğine ve beraberliğine yapıldığını kaydeden Tuncer, şöyle konuştu:

"Milletimiz terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin hep yanında olacaktır. Milletimiz terör karşısında dik duruşundan taviz vermeyecek. Ülkemizi ve bizleri demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyecekler. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin amacı bizleri yıldırmak, korkutmak ise bilmeliler ki bizler demokrasi için insan hakları için bu ülkede barış ve huzur içinde yaşamak için elimizden gelen mücadeleyi sonuna kadar sergilemeye devam edeceğiz. Ülkemiz ve milletimiz teröre ve destekçilerine diz çökmeyecek."

Terörün bir insanlık suçu olduğunu ve asla hak arama aracı olmadığını vurgulayan Tuncer, hiçbir sorunun terörle çözülemeyeceğini bildirdi.