17.05.2017

Ek Ders Ücreti Karşılığında Çalışacak Geçici Öğreticiler

İlgi       : Diyanet İşleri Başkanlığının Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve

Pansiyonları Yönergesinin 10. Maddesi.

Kur’an Kurslarımızdaki eğitim ve öğretimin kadrolu veya sözleşmeli personelle yürütülmesi esastır. Eğitim ve öğretimin kadrolu veya sözleşmeli personelle yürütülememesi halinde söz konusu Kur’an Kurslarındaki hizmetlerin aksamaması için Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereğince ek ders ücreti karşılığında geçici öğreticiler görevlendirilebilecektir.

Bu itibarla Yaz Kur’an Kurslarında ihtiyaç duyulan Geçici Öğretici Alımı ile ilgili kriterler aşağıya çıkarılmıştır.

1. Müracaatlar: 17 İlçe Müftülüklerine yapılacaktır.( Sadece bir ilçe için başvuru yapılacaktır)
  2. Mülakat yapılacak ilçeler : 17 İlçe Müftülükleri

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR:

• İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Ön lisans veya İmam Hatip Lisesi diplomalarından birinin fotokopisi,
  • 2016 DHBT’den 60 ve üzeri puan aldığına dair sınav sonucu fotokopisi, talebin az olması halinde ise  Merkez İlçeler hariç DHBT’si 50 puana kadar olanlar da müracaat edebileceklerdir.
  • Dilekçe,
  • Sabıka kaydı,
  • Kimlik Fotokopisi,

SINAV VE MÜRACAAT TARİHLERİ

• Müracaatlar 22 Mayıs -02 Haziran 2017  tarihleri arasında görev almak istenen ilçe müftülüğüne yapılacaktır.
  • 07 Haziran 2017 Çarşamba günü saat 09.30’da müracaat edilen ilçe Müftülüklerinde Sınav Komisyonunca sözlü mülakat yapılacaktır.
  • Mülakat sonuç listesi, müracaat listesi ve tutanaklar sınav komisyonunca sınavın bittiği gün İl Müftülüğüne teslim edilecektir.
  • Sınav sonucunda yerleştirmeler en yüksek puanı alandan başlamak üzere ek listedeki ihtiyaç duyulan Kur’an Kurslarından birine yapılacaktır.

Bilgi ve gereğini rica ederim.

Burhan İŞLİYEN

İl Müftüsü