02.09.2016

Fahri Öğretici Alımı

Kur’an Kurslarımızdaki eğitim ve öğretimin kadrolu veya sözleşmeli personelle yürütülmesi esastır. Eğitim ve öğretimin kadrolu veya sözleşmeli personelle yürütülememesi halinde söz konusu Kur’an kurslarındaki hizmetlerin aksamaması için Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereğince ek ders ücreti karşılığında geçici öğreticiler görevlendirilebilecektir.

Bu bağlamda;

1. 2015-2016 eğitim öğretim yılında ilimiz müftülüğü koordinesinde yapılan sınava giren 70 ve üzeri puan alan ve herhangi bir Kur’an kursunda  görevlendirilmemiş olanlarda yeni bir sınava tabi tutulmadan  2016-2017 eğitim-öğretim yılında Kur’an Kurslarında görevlendirilebileceklerdir.
  2. 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde müracaat ettiği ilçede ihtiyaç duyulan Kur’an kurslarında herhangi bir sınava tabi tutulmaksızın görevlerine devam edebileceklerdir.
  3. Müracaatlar: Bismil, Çermik. Çınar, Çüngüş, Dicle, Ergani, Hani, Hazro,  Kocaköy, Kulp ve  ilçelerinde yapılacaktır.
  4. Mülakat yapılacak ilçeler
  • Bismil ve Çınar İlçesi -  Bismil İlçesinde
  • Ergani, Çermik, Çüngüş, Dicle İlçesi - Ergani İlçesinde
  • Kulp İlçesi, Kulp İlçesinde
  • Kocaköy, Hani İlçesi- Hani ilçesinde

BAŞVURU ŞARTLARI:

• İlahiyat fakültesi, İlahiyat Önlisans veya İmam Hatip Lisesi diplomalarından birinin fotokopisi,
  • DHBT  Sınav sonucu fotokopisi,
  • 04-06 Yaş Grubu için ,296 saat eğitim gördüğüne dair  katılım belgesi fotokopisi,
  • Dilekçe,
  • Sabıka kaydı,
  • Kimlik Fotokopisi,

SINAV VE MÜRACAAT TARİHLERİ

• Müracaatlar 05 Eylül 2016 – 20 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • -Sınav 27 Eylül 2016 tarihinde yukarıda belirtilen sınav merkezlerinde sabah saat 09.00’da yapılacaktır.
  • İlçe Müftülüklerimiz Müracaat listelerini 21 Eylül 2016 tarihi mesai bitimine kadar bayan, erkek ve 04-06 yaş grubu olarak ayrı ayrı listeler halinde aşağıdaki tabloya uygun doldurarak İlimiz Müftülüğünün e-posta adresine gönderilecektir.
  • 27 Eylül 2016 Günü saat 09.30’da sınav yapılan ilçe Müftülüklerinde, İl Müftülüğünden gönderilecek olan  Sınav Komisyonunca  sözlü mülakat yapılacaktır.
  • Mülakat sonuçları liste ve tutanaklar sınav komisyonunca 28 Eylül 2016 tarihinde saat 09.00’da İl Müftülüğüne teslim edilecektir.

Bilgi ve gereğini rica ederim.

Burhan İŞLİYEN

Vali a.                                                                                                              İl Müftüsü