T.C. DİYARBAKIR VALİLİĞİ
İL MÜFTÜLÜĞÜ

AİLE VE DİNİ REHBERLİK BİNASI AÇILIŞI YAPILDI.

AÇILIŞ VE KONFERANS PROGRAMI

Diyarbakır İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun yeni hizmet binasının açılış töreni; Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT,İl Müftü Yardımcısı Şehabettin Karabay, İl Müftülüğü ADRB koordinatörü Fatime KARTI, ADRB personeli ve K.K.Öğreticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışın akabinde; Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT, İl Müftülüğü Konferans salonunda, Kur’an Kursu Öğreticileriyle Hasbihal yaptı. AKBULUT, aynı gün saat 14.00 da Kayapınar İlçe Müftülüğü Konferans salonunda Hafız Kur’an Kursu Öğrencilerine ve Ailelerine yönelik bir konferans verdi. Programın akabinde Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki BSRM ziyareti yapıldı. Aynı akşam saat 20.00 da Kayapınar Gençlik Merkezinde Kur’an Kursu Öğreticileri ile istişare toplantısı yapıldı.

16.11.2017 Perşembe günü, Diyarbakır Eğil İlçe Müftülüğü ve Eğil Merkez Kur’an Kursu ve Hz.Elyasa İmam Hatip Lisesi ziyaretleri yapıldı. Saat 14.30 itibariyle; ADRB Daire Başkanı Sedide AKBULUT tarafından Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun “Gönülden Gönül’e Din Görevlileri El Ele” adlı Konferanslar dizisinin bu ay ki Konferansı, “Aileyi Besleyen Temel Değerler” temasıyla, Kayapınar Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi Cigerxwin’de, Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Şükran MERMUT hanım efendi,  İl Müftülüğü ADRB koordinatörü Fatime KARTI ve ekibi, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Diyarbakırlı hanımların iştirakiyle, gerçekleştirildi. İki günlük yoğun ve faydalı geçen programlar hem halkın hem de Din Görevlilerinin beğenisini topladı.